Review Boveda Butler

Review Boveda Butler

In deze review leest u alles over wat wij van de Boveda Butler vinden! Deze unieke hygrometer is te koop bij ons.

Peter kreeg onlangs voor de Nederlandse lancering een Boveda Butler om deze te testen en zijn bevindingen met u te delen. Onderstaand vindt u zijn review over de Boveda Butler. Een slimme Hygrometer die werkt op een Bluetooth verbinding.

Boveda
is een tijd bezig geweest samen met Blustream om een nieuw product te ontwikkelen wat sigaren rokers zou helpen en wat een bekend frustratie puntje is. Hoe vochtig is de humidor? Boveda bedacht de Smart Sensor en ik mocht hem testen met dan aan de Nederlandse Importeur Bodar!

Bij het uitpakken van de Smart Sensor valt ons gelijk iets op! Geen moeilijke grote boekwerken maar een duidelijk stappenplan met sealbag en boveda bag. De sealbag is bedoeld om de Sensor te kalibreren. Dit duurt 24 uur en alles verloopt vlekkeloos met de Boveda App op onze telefoon die te downloaden is via de APPstore of Google Playstore.

Na de 24 uur is hij gereed voor gebruik en is het tijd om de smartsensor in de humidor te plaatsen. Ik heb een 7 laden kabinet als humidor en daarom besluit ik de sensor aan de buitenkant van de lades op een stripje te plakken.
Éénmaal bevestigd begin ik in de app op het startscherm die keurig aan geeft hoe vochtig de humidor is en op welke temperatuur hij zit. Dit is nu al een succes omdat het telefoonscherm veel helderder is dan menig digitale hygrometer.

Ik wil de app graag zo optimaal mogelijk instellen en beginnen meteen bij de instellingen te kijken wat we er allemaal mee kunnen. Ik kan de app dusdanig personaliseren met een eigen naam voor de humidor, merk humidor, soort humidor en de mogelijkheid om notities achter te laten. Altijd leuk natuurlijk om de app zo persoonlijk mogelijk te maken dus ik doe dat zeker ook.

In het vervolg van de setting krijg ik nog een aantal opties om bijvoorbeeld automatisch maandelijks nieuwe bovedabags te laten bezorgen op factuur. Dit heb ik niet verder kunnen testen omdat het op dit moment alleen nog maar in Amerika te gebruiken is.

Snel krijg ik de 2 opties die voor ons heel belangrijk zijn. Wilt u gewaarschuwd worden als uw humidor te droog of te warm is? JA, dit wil ik zekers te weten! Via een submenu kan ik zelf kiezen wanneer ik gewaarschuwd wordt. De ingestelde waarden kan iklater ook terug zien op het ‘’dashboard’’. Eenmaal ingesteld ga ik de app volop gebruiken.

Op het dashboard zie ik zodra ik in een straal van 20 meter van mijn humidor ben realtime updates van de luchtvochtigheid en temperatuur in de humidor. De binnenste blauwe ring geeft het werkelijke aantal aan en het blauwe tussen stukje in de 2 ring tussen het oranje is de door mij ingestelde "ideale zone" Ook bij de temperatuur is dit duidelijk zichtbaar. Het werkt, is nauwkeurig en doet wat hij zegt te doen, mij de juiste informatie over de humidor geven!

Op een tweede tab heb ik de mogelijkheid de geschiedenis van het geregistreerde te bekijken. Dit kan ik per maand, per dag en zelfs per uur bekijken. Zo maakt de app inzichtelijk wanneer de humidor wat meer liefde en aandacht nodig heeft en wanneer het wat beter gaat.

Het klimaat heeft altijd een grote invloed op de luchtvochtigheid. Waar de humidor bij u in huis staat is ook nog weer een belangrijke factor in de luchtvochtigheid. Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden tijdens het onderhouden van uw sigaren in de humidor thuis.

Op de derde tab staat een Knowledge Base van Boveda in het Engels met allerlei eerste hulp antwoorden op brandende vragen ook hier heeft Boveda goed over nagedacht.

Tijd voor een Conclusie. Doet de app wat hij moet doen? Ja, absoluut hij geeft heel duidelijk zijn signalen af die nodig zijn om de humidor goed op vocht te houden.

Raad ik de app in combinatie met de hygrometer aan? Absoluut! Het is een mooie betaalbare uitvinding en een goede tegenhanger van het huidige hygrometer aanbod. Ik ben van mening dat dit een prima uitvinding is raad iedereen aan zich te verdiepen in deze hygrometer.

Klik hier om de hygrometer in onze webshop te bestellen

Gepubliceerd op : 16 Jan, 2019